În completarea articolului ”Alimentația corectă a copilului. Provocarea părintelui modern”, pe care îl puteți citi în numărul 10 al revistei OrDeLi, între paginile 94 și 99, am pus și 5 recomandări de lucruri pe care le putem face pentru a-i încuraja pe cei mici să mănânce sănătos. Vi le lăsăm și în acest articol de pe blog.
Așezarea hranei în farfurie într-un mod atractiv.
Bogat în culori și folosind forme și elemente personalizate, în funcție de preferințele copiilor, modul în care mâncare este prezentată îi poate stimula pe cei mici să își termine porția.
Prepararea mâncării pentru nuanțarea gustului.
(de ex. înăbușirea legumelor, adăugarea de puțină sare sau zahăr, pentru a modifica ușor gustul și a atenua gustul amar la legumelor).
Prepararea hranei în mod familiar.
Astfel preparatele din meniu devin mai ușor de acceptat și de integrat în dietă.
Experimentarea de preparate noi în mod regulat.
Pentru a crea un obicei și a facilita acceptarea de gusturi diferite, mâncarea trebuie servită într-un mod neutru. Astfel, ea nu va fi asociată cu un premiu sau cu o recomensă, ci va fi percepută ca o experiență de explorare.
Hrana nu trebuie impusă, ci integrată în ritmul de funcționare al copilului.
Ghidându-ne după modul de dezvoltare și creștere, atât în materie de achiziții mentale, cât și după statusul fizic de dezvoltare, introducem în dietă noi alimente.
—
Dacă ți-a fost de folos ce ai citit, intră și în cel mai mare grup cu idei de organizare din România (Diana Mihaila – Idei Organizare) și abonează-te la newsletter, pentru programe și oferte dedicate exclusiv membrilor.